Adna Mesihović i Afan Kalamujić kandidati za ministarske pozicije u novoj Vladi KS

Adna Mesihović i Afan Kalamujić kandidati za ministarske pozicije u novoj Vladi KS


Pokret Za nove generacije oglasio se saopćenjem za javnost povodom rekonstrukcije Vlade Kantona Sarajevo.

Istakli su da je Pokret, na ranije održanoj sjednici Upravnog odbora, jednoglasno podržao Adnu Mesihović kao kandidatkinju za ministricu visokog obrazovanja, nauke i mladih i Afana Kalamujića kao kandidata za poziciju ministra finansija u budućoj vladi Kantona Sarajevo.

Njihovo saopćenje ovim putem prenosimo u cijelosti:

– Pokret Za nove generacije je već ranije potvrdio da je na poziv stranaka Trojke (SDP, NS i NIP) u proteklom periodu sudjelovao u razgovorima o rekonstrukciji Vlade Kantona Sarajevo.

S obzirom da je taj proces danas i zvanično pokrenut, a na osnovu ranije najavljenog medijskog djelovanja, potvrđujemo da je naš pokret, uz potporu samostalnoga zastupnika gospodina Redže Lemezana, a u dogovoru sa strankama Trojke, preuzeo obavezu predlaganja kandidatkinja i kandidata za pozicije ministrice i ministra u Ministarstvu nauke, visokog obrazovanja i mladih i Ministratvu finansija.

Upravni odbor Pokreta je na ranije održanoj sjednici jednoglasno podržao prof. dr. Adnu Mesihović kao kandidatkinju za ministricu visokog obrazovanja, nauke i mladih i dr. sc. Afana Kalamujića kao kandidata za poziciju ministra finansija u budućoj vladi Kantona Sarajevo.

Ukoliko i zvanično budemo pozvani da sudjelujemo u radu nove vlade KS od strane budućeg mandatara, pokret Za nove generacije će dostaviti i zvanične biografije predložene kandidatkinje i kandidata.

U cilju izbjegavanja bilo kakvih dodatnih špekulacija oko cijeloga procesa obavještavamo javnost da će se Pokret o ovom procesu sljedeći put zvanično oglasiti odmah po dostavljanju prijedloga za sastav nove vlade Skupštini Kantona Sarajevo od strane izabranog mandatara, saopćeno je iz Pokreta Za nove generacije.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija