Adna, Senada i beba stradale po povratku iz Doma zdravlja: “Peugot” nije smanjivao brzinu?

Razlozi zbog kojih je prešla u suprotnu traku biće utvrđeni daljom istragom koja je u toku, a u vezi s okolnostima ove nesreće ispitan je i M.M., vozač kamiona

Adna Serdarević-Divović (31), njen četvoromjesečni sin i njena majka Senada Serdarević (57) vraćali su se iz Doma zdravlja u Hadžićima kada su podletjeli automobilom pod kamion i nastradali, a na mjestu stravične nesreće u mjestu Zovik, nedaleko od Sarajeva, nema tragova kočenja, nezvanično saznaju Nezavisne novine.

Kako se saznaje, Serdarević-Divovićeva, koja je bila za volanom “peugeota”, vjerovatno nije smanjivala brzinu kada je, iz neutvrđenih razloga, prešla na suprotnu traku i direktno se sudarila sa kamionom “man” koji je prevozio beton i u vlasništvu je firme “Nersal”.

Razlozi zbog kojih je prešla u suprotnu traku biće utvrđeni daljom istragom koja je u toku, a u vezi s okolnostima ove nesreće ispitan je i M.M., vozač kamiona.

On, kako se saznaje, u firmi “Nersal” radi oko tri godine, a kobnog dana zaputio se ka gradilištu iz betonare koja je udaljena samo 300 metara od mjesta nesreće u kojoj su u trenutku ugašena tri života iz tri generacije jedne porodice.

Vozača je ovaj događaj veoma uznemirio, a navodno je ispričao da se sve odigralo munjevito i da je u desetak metara “peugeot”skrenuo pod njegov kamion.

O strahotama nesreće svjedoči smrskani automobil u kojem nastradala porodica nije imala izglede da se spasi i svi su na mjestu preminuli.

Očevici su, uprkos naporima da im pomognu, odustali jer nisu uspjeli, a niko nije ni davao znakove života. Njihova tijela izvukli su vatrogasci, koji će ovu nesreću dugo pamtiti.

Tijela nastradale bebe, njene majke i bake prevezena su u prosekturu Bare, gdje je u skladu s naredbom dežurnog tužioca trebalo da bude obavljena obdukcija.

Nesreća se desila u ponedjeljak oko 13.20 na magistralnom putu M-17 Hadžići – Pazarić, u mjestu Zovik, nedaleko od Sarajeva.

Uviđaj su na mjestu događaja obavili tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke.

(FOTO) Poznat identitet nastradalih u Hadžićima

Pripadnici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju nesreće, a kako su juče naveli iz Tužilaštva KS čekaju se nalazi vještaka mašinske i saobraćajne struke, koji će se izjasniti o uzrocima.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79