Adnan Maglić pušten na slobodu

Zaokret u istrazi o pokušaju ubistva Kenana Krasnića: Adnan Maglić pušten na slobodu.

Vještačenjem mobitela i snimaka videonadzora te saslušanjem svjedoka utvrđeno da Maglić u kritično vrijeme nije bio na mjestu događaja.

Adnan Maglić (33) iz Sarajeva, koji je uhapšen zbog sumnje da je 24. novembra u 20.40 sati u ulici Dejzina Bikića u sarajevskom naselju Šip iz pištolja pokušao ubiti Kenana Krasnića (36), pušten je iz pritvora, saznaje “Dnevni avaz”.

 

Zaokret u istrazi i puštanje na slobodu Maglića uslijedilo je nakon što je vještačenjem mobitela i snimaka videonadzora te saslušanjem svjedoka utvrđeno da Maglić u kritično vrijeme nije bio na mjestu događaja. Ovu informaciju je za naš list potvrdio i Zlatko Ibrišimović, Maglićev advokat. Maglić je, naime, uhapšen nekoliko dana poslije, nakon čega mu je određen jednomjesečni pritvor.

– Tezu da je u vrijeme izvršenja krivičnog djela bio na drugom dijelu grada mi smo iznijeli odmah, ali mu je i pored svega određen pritvor. Sada je najbitnije da je utvrđeno da nema veze s ovim djelom te da je na slobodi – dodao je Ibrišimović.

Advokat je ranije za naš list tvrdio da je Maglić u vrijeme pucnjave bio u jednom ugostiteljskom objektu u naselju Otoka te da mu alibi mogu potvrditi i svjedoci. Izvor blizak istrazi kazao nam je da se sada istraga vodi po NN izvršiocu. Drugim riječima, istražiteljima su svezane ruke i ne znaju ko stoji iza pokušaja ubistva.

Nakon pucnjave, koja je uznemirila stanovnike Šipa, spominjalo se da su incidenti prethodile svađa i tuča, a kao motiv su se spominjali neraščišćeni poslovi s drogom. Na Krasnića, koji je odranije poznat policiji, ispaljena su najmanje dva hica. Iako ranjen, uspio je pozvati prijatelja koji ga je prevezao u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje su mu ljekari konstatirali lakše povrede. On je, naime, pogođen u grudni koš, ali hici nisu oštetili vitalne organe. Prema nepotvrđenim informacijama, Krasnić je nedavno otpušten na kućno liječenje.

Istražiteljima je posao otežan od početka istrage, jer Krasnić nije bio raspoložen za saradnju. On je, kako je to potvrđeno i iz sarajevske policije, kazao da je na njega pucala nepoznata osoba.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments