Adnan Požegić potpisao je nagodbu s tuzlanskim tužilaštvom: Nije pristao da svjedoči protiv Kabilovića!

Još jedan član klana Beriza Kabilovića, Adnan Požegić potpisao je nagodbu s tuzlanskim tužilaštvom te je priznao krivična djela koja su mu se stavljala na teret optužnicom, saznaje „Avaz“.

Kako doznajemo tužilac je u odnosu na Požegića odustalo od krivičnog djela organizirani kriminal zbog nedostatka dokaza.

Kabilovićev saučesnik se nagodio s tužiocem, svjedočit će protiv šefa?

Akcija “Scarface”

Tekstom sporazuma koji je zaključen Požegić je proglašen krivim za krivično djelo proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i izrečena mu je kazna zatvora u trajanju od dvije godine.

Također, Požegić se sporazumom nije obavezao na svjedočenje protiv Kabilovića.

Inače, Kabilvićeva grupa pohapšena je u policijskoj akciji kodnog naziva „Scarface“.

(FOTO) Beriz Kabilović za CH: KPZ “Zenica je kao fakultet…”

Tužilaštvo ih tereti da su „pod kontrolom“ imali najmanje 40 ugostiteljskih objekata, a vlasnici su bili prinuđeni da mjesečno plaćaju od 500 do 3.000 KM na ime navodnog osiguranja. U suprotnom, Kabilovićevi ljudi izazivali bi tučnjave ili bi pucali u lokalima i uništavali inventar.

Požegić i Kabilović: Optuženi za brojna krivična djela

 

Također, oni su optuženi i za trgovinu drogom, te organiziranje i pokušaje likvidacija određenih konkurenata iz podzemlja.

U fazi pregovora

Kabilovićev advokat Bakir Hećimović potvrdio nam je da je i njegov klijent u fazi pregovora s tužiocem, ali da sporazum još nije postignut prenosi Avaz.

Nakičević: Dosta je laži, ovaj rat nema veze sa “Švicarcem”! Kabiloviću poručujem OVO!


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79