Ado će donirati dio jetre kako bi spasio život ocu, potrebna im je pomoć

Apel za pomoć Mirsadu Hajriću, povratniku u Prnjavor, kojem je potrebno 60.000 eura za hitnu transplantaciju jetre u Istanbulu.

Povratnička porodica Hajrić iz Prnjavora ovih dana sa velikim životnim iskušenjem dočekuje najveći muslimanski blagdan – Kurban-bajram.

Dani radosti, blagostanja i porodične sreće, kakve samo ovaj veliki blagdan donosi, u domu Hajrića su zamijenjeni tugom i velikom borbom, sa samo jednom željom – da Mirsad Hajrić, glava porodice, obavi transplantaciju dijela jetre.

Njegova supruga Emira, sinovi Ado i Benjamin, čine sve kako bi njihovom suprugu i babi, omogućili odlazak u Istanbul, gdje bi se obavila hitna transplantacija jetre, za koju je potrebno 60.000 eura. Posebnu težinu ovoj teškoj životnoj priči daje i činjenica da će mlađi sin Ado, koji ima samo 19 godina, donirati dio jetre, kako bi spasio život svom babi Mirsadu.

Vrijedni povratnik Mirsad Hajrić, rođen 1973. godine, trenutno je zbog pogoršanog zdravstvenog stanja smješten na Odjelu gastroenterologije Univerzitetskog kliničkog centra u Banja Luci. U ovoj bolnici strpljivo čeka vijesti o prikupljanju sredstava, kako bi se obavila hitna transplantacija jetre sa živog donora u Memorial Hospital u Istanbulu.

Hajrići su čestita i vrijedna povratnička porodica, koja se u Prnjavor vratila 2002. godine. Nakon povratka na svoje prijeratno ognjište, Mirsad je zajedno sa suprugom, svojim radom i trudom, podizao i školovao dva sina. Bio je zaposlen u jednom lokalnom preduzeću, a nakon otkrivanja teške bolesti, nalazi se na bolovanju.

Obzirom da Hajrići ne mogu sami prikupiti novčana sredstva za transplantaciju jetre, pozivaju sve institucije, fondove, ustanove, humanitarne organizacije, ali i sve dobre ljude u našoj domovini i dijaspori, da im pomognu.

Ima li vrednijeg dobrog djela od spašavanja ljudskog života uoči najvećeg blagdana Kurban-bajrama?

Za uplate iz Bosne i Hercegovine:

UniCredit Bank Banja Luka
Broj žiro – računa: 5517202574059133

Za uplate iz inostranstva:

UniCredit Bank Banja Luka
IBAN: BA395517202880593586
SWIFT: BLBABA22

Kontakt osoba: Emira Hajrić – 065 660 794

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79