Advokat Danijele Štajnfeld tvrdi da ona nije podnijela nikakvu prijavu protiv Lečića

Božo Prelević, advokat Danijele Štajnfeld, oglasio se jučer povodom odbacivanja prijave za silovanje protiv Branislava Lečića, a između ostalog, kazao je kako prijavu zapravo nije podnijela Danijela, već se radilo o policijskom postupku na osnovu filma.

Prelević je dao izjave za nekoliko srbijanskih medija, a za N1 je kazao da tužilaštvo nije odbacilo nikakvu prijavu, jer je Danijela nije ni napisala. Advokat je tvrdio da je saopštenje Višeg javnog tužilaštva u Beogradu pogrešno protumačeno te da se postupak vodio na osnovu njenog filma.
“Taj postupak nije ni vodilo tužilaštvo, nego je to rađeno isključivo putem policije”, tvrdi Prelević.

Kada je riječ o razlozim odbacivanja prijave, advokat je kazao da je tužilac “povjerovao jednom broju zanimljivih lica”.

Uprkos tvrdnji da prijava nije došla po njenom zahtjevu, već da je to bio samostalni postupak tužilaštva, Prelević je kazao kako ni jučerašnje odbacivanje nije konačno te kako glumica ima pravo na prigovor.

“Mi ćemo iskoristiti to pravo i ići dalje”, zaključio je Prelević.

Također, prethodno se oglasila i sama glumica koja je kazala kako “ne mora nikome ništa da dokazuje” te kako “neće stati” bez obzira na ovakvu odluku tužioca.

Tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu Danijele Štajnfeld protiv Branislava Lečića

Podsjećamo, Više javno tužilaštvo u Beogradu jučer je u zvaničnom saopštenju navelo kako je “utvrđeno da ne postoji nijedan zakoniti dokaz sa stepenom osnova sumnje koji bi potvrdio navode podnesene krivične prijave”.

Samim time što se u saopštenju navodi kako je cijeli postupak rezultat “podnesene krivične prijave” nije jasno tumačenje njenog advokata koji tvrdi da je riječ o postupku koji je vodila samo policija.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79