Advokat Feraget i Muriz Memić predali krivične prijave protiv Alene Kurspahić-Nadarević i Mirze Hadžiomerovića

Muriz Memić i Ifet Feraget stigli su jutros u Tužilaštvo BiH gdje će podnijeti krivičnu prijavu protiv glavne disciplinske tužiteljice BiH Alene Kurspahić-Nadarević.

– Radi se o ozbiljnim krivičnim djelima. Krivičnom prijavom obuhvaćen je i njen zamjenik Mirza Hadžiomerović. Oni su učesnici prikrivanja odlučnih činjenica zataškavanja kriminogenih postupaka tužilaca u predmetima ”Memić” i ”Džaferović” – kazao nam je jučer Feraget.On je kazao da je kao opunomoćenik porodice Nesada Džaferovića odmah uputio pismo Tužilaštvu BiH u kojem je zatražio uključivanje ovog tužilaštva u slučaj zataškavanja ubistva Nesadovog oca Salke.

– Informacije koje sam dobio od Nesada, čiji je otac poginuo 19. septembra 2013. na Stupu, tako što ga je na trotoaru udario džip Cherokee, koji se kretao brzinom većom od 20 kilometara na sat od dozvoljene, a kojim je upravljao Zaim Kurspahić, otac glavne disciplinske tužiteljice Alene Kurspahić-Nadarević, predstavljaju nove dokaze da slučajevi ”Memić” i ”Dragičević” nisu nikakve koincidencije, niti splet okolnosti, nego se očigledno ponovo radi o namjeri sistema da zataška jedan slučaj – istakao je Feraget.

On tvrdi da ponovo neko moćan zaustavlja provođenje djelotvorne istrage, koja prvenstveno podrazumijeva utvrđivanje svih relevantnih činjenica.- Krivičnu prijavu podnosim zbog postojanja osnova sumnje da je od postupajućih tužilaca, sudskih vještaka i drugih lica izvršeno krivično djelo organizirani kriminal, u vezi s krivičnim djelima pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela i zloupotreba položaja ili ovlaštenja, s prijedlogom da preuzme na pregled predmet Tužilaštva Kantona Sarajevo broj T 09 0 KTP 0058694 20 3 – najavio je jučer Feraget.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79