Advokat Koldžo predao još jednu prijavu protiv Sebije Izetbegović

Advokat Damir Koldžo, koji osim porodice Palić zastupa i porodicu Hota, danas je Tužilaštvu Kantona Sarajevo predao još jednu prijavu protiv direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Koldžo zastupa porodicu Hota iz Olova, a kako smo ranije objavili ispovijest Mirsada Hote, njegov brat Atif preminuo 4. marta. Ono što je šokantno u ovom slučaju jeste što se Atif Hota vodio kao covid-pacijent iako je PCR test pokazao da je negativan na koronu. Ovi navodi potvrđeni su i u dokumentaciji koju je Koldžo.

Atif Hota je 24. februara primljen u KCUS, a preminuo je 4. marta. Sve vrijeme ležao na odjelu infektivne i sve vrijeme je bio priključen na respirator. Bio je negativan na koronu, što su pokazala tri testiranja, ispričao nam je ranije Mirsad Hota.

Prijava i protiv Amele Katica-Mulalić

Podsjećamo, Koldžo je 11. juna Tužilaštvu Kantona Sarajevo predao krivičnu prijavu protiv direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebije Izetbegović, Amele Katica-Mulalić, šefice Klinike za anesteziju i reanimaciju KCUS-a, i drugih ljekara zbog nesavjesnog liječenja, zloupotrebe položaja i ovlaštenja.

Kako nam je potvrdio advokat Koldžo, glavna tužiteljica TUžilaštva KS Sabina Sarajlija ovu kriviču prijavu nije dodijelila tužiocu.

Također, prijavio je i zdravstvenog inspektora Luku Pirnata, bivšeg uposlenika KCUS-a, koji je potpisnik svih dokumenata kao zdravstveni inspektor Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Grube liječničke greške i propusti

Dokumentaciju o ovom slučaju advokat Koldžo je dobio nakon više od dva mjeseca.

– Pronađene su grube liječničke greške i propusti zbog kojih smatram da postoji osnov za podnošenje krivične prijave – kazao nam je tada je Koldžo.

Sead Palić je na KCUS primljen 8. marta, u jeku trećeg vala pandemije. Preminuo je 23. marta u 44. godini. Nakon smrti supruga Mirela je dobila samo smrtni list. Otpusno pismo i dokumentaciju o toku liječenja dobila je tek 17. maja.

Još početkom aprila supruga Seada Palića Mirela Palić u ispovijesti za „Avaz“ najavila je da će tužiti KCUS i odgovorne osobe zbog nemara u liječenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79