Advokat Muamera Budnje: On nema veze s ubistvom Dženana, pretresi su zbog brisanja snimkama

Vlado Adamović, advokat Muamera Budnje, čiju je imovinu po naredbi Tužilaštva Bosne i Hercegovine jutros pretresla sarajevska policija, rekao je za “Avaz” da državni tužioci provjerava sve ono što je radilo Kantonalno tužilaštvo i vode potpuno novu istragu.

Potvrdio je da tačno da su obavljeni pretresi Budnjinog stana i hotela “Crystal” na Ilidži, ali da su sve dobrovoljno dali šta je traženo.

– Ovdje je vrlo važno da kažem da Muamer nije uključen u ubistvom niti on ima veze s tim . Ovdje se radi o tome ko je u hotelu “Crystal” brisao snimke i šta s tim ima Muamer Budnjo. Moram reći da kada su snimci obrisani, on nije ni bio u Sarajevu. Ovaj uhapšeni recepcioner Ožegović (Muamer,op.a) je rekao da nije ni on brisao snimke, nego da su policajci. Eto, neka se sve utvrdi ko je šta radio – kaže Adamović za “Avaz

U samoj naredbi za pretres sutkinje Tatjane Kosović, kao sudije za prethodni postupak u krivičnom predmetu Memić stoji da su pretresi zbog postojanja osnovane sumnje da je počinjeno krivično djelo organizovani kriminal, pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela.

– Sve se odnosi na brisanje snimaka – kaže Adamović, naglašavaući da su sve predali policiji što je traženo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79