Advokat otkrio šta će biti sa masovnim ubicama iz Mladenovca i Beograda

Advokat Toma Fila izjavio je da je dječak Kosta K., koji je izvršio masakr u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, to uradio iz “narcisoidnih pobuda”.

“Sakriveno je da se ne vidi da on ima neki poremećaj, kako je rekao onaj psiholog, narcisoidan poremećaj. Brankica Janković i ona će biti u tome i ima pregled cijele te situacije.

Imamo samo jedan slučaj koji je sličan ovome. On je definitivno iz narcisoidnih pobuda ubio”, kaže Fila.
Tek sad se uvodi red

On smatra da je porodica morala da primijeti dječakova odstupanja od normalnosti.

“U streljanama se tek sad uvodi red tako da ne smiju maloljetni da prisustvuju streljani. Čuvar treba da bude sa djecom. Da osluškuje njihove potrebe, da bude tu za njih.

Po zakonu, dječak nema veze sa ovim momkom koji je u Mladenovcu pobio ljude. Taj će dobiti 20 godina! Vi niste bili u zatvoru. A da ste bili, ne biste govorili da je to malo! Svi koji su izdržali 20 godina, oni su se vraćali kao ljušture od ljudi!”, rekao je Fila.

Advokat smatra da 20 godina može biti dovoljno za promjenu čoveka, prenosi 24sedam.

“Poslije 20 godina za njega nema ništa. Ako bude htei nešto da uradi. Ako utvrde da nije uračunljiv, otići će u instituciju Kovin i cijeli život će tamo biti, kao i dječak ubica iz OŠ “Vladislav Ribnikar”, kazao je Fila.

Ponovio je da ne treba upoređivati slučaj ubistva iz Mladenovca i tragediju na beogradskom Vračaru.
Ne smije se zaboraviti

“Da li treba da se pomjeri starosna granica? Kada smo počeli da pričamo o tome 1991. godine, mislio sam da treba. To treba da odluče psihijatri i psiholozi. Ima nekih koji predlažu da se granica spusti na šest godina!

Kazne ništa ne rješavaju, jer da rade za svako krivično djelo bi bila unijeta kaznena politika. Rješava se tako što psihijatri kažu da vaspitanje djeteta počinje od prvog dana.

Vaspitanje i profesija je tek druga kuća. Ako mu daju pozitivne primjere i ne svađaju se pred djetetom, odatle je početak”, naglašava Fila i dodaje:

“Šta god da se desi, ovo ne smije da se zaboravi. A najvažnije je da mediji šalju samo provjerene vijesti”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79