Advokat potvrdio: Nermin Zahirović se sinoć sam predao policiji

Sarajevski advokat Rusmir Karkin kazao je da je Nermin Zahirović koji je osumnjičen za pucnjavu u Vosokom nakon koje je jedna osoba podlegla povredama, sinoć se u njegovoj pratnji predao pripadnicima PU Novi Grad Sarajevo.

– Djelo se desilo u četvrtak navečer u Visokom, on se sinoć sam u mojoj pratnji  predao u Policijsku upravu Novi Grad Sarajevo. Sudska policija Zeničko- dobojskog kantona po nalogu zeničkog tužilaštva preuzela ga je sinoć. Danas sam se čuo s tužiocem, sutra ujutro će biti njegovo saslušanje u Tužilaštvu ZDK – kazao je advokat Karkin za portal „Avaza“.

Podsjećamo, osumnjičeni Nermin Zahirović za kojim je bila raspisana potraga, u nedjelju u 20 sati lišen je slobode na području općine Novi Grad Sarajevo.

– On je trenutno na kriminalističkoj obradi u MUP-u Zeničko- dobojskog kantona zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistva u sticaju sa izazivanjem opće opasnosti, laka tjelesna povreda i djela iz Zakona o nabavljanju i držanju oružja. Za drugim licem se još traga- kazao je danas

Elvedin Fišek, portparol MUP-a ZDK, dodavši da će osumnjičeni biti predat Tužilaštvo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79