Advokat predlaže Miloradu Dodiku: Schmidta udariti pravno sa svih strana, a Njemačka je ključ

Advokat Goran Petronijević tvrdi da je 130 advokata iz 15 država do sada podržalo formiranje savjeta za odbranu predsjednika RS Milorada Dodika, protiv koga je Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu zbog nesprovođenja odluka visokog predstavnika.

Petronijević je naveo da nema dana da se ne javi neko ko je zainteresovan da bude član tima za odbranu Dodika.

“Zaključiću spisak u narednih 15 dana i biće veoma dugačak. Osim pravnika, imamo spisak istoričara i političara. Podijelićemo tim na sekcije i svaka će se na svoj način baviti ovim problemom”, rekao je Petronijević, koji je pokretač inicijative za formiranje ovog savjeta.

On je objasnio da postoji i opcija da se Schmidt pravno “goni” i u Njemačkoj.

“Sadašnja globalistička Njemačka pod kontrolom SAD neće još dugo opstati i konačno će krenuti putem suverenizma, a tog trenutka ljudi poput Schmidta biće prvi na listi sankcionisanih”, rekao je Petronijević za “Večernje novosti”.

Prema njegovim riječima, na spisku pravnika koji žele da brane Dodika su advokati Toma Fila i Branko Lukić, kao i Marko Sladojević iz Slovenije. I bivši dekan Pravnog fakulteta u Banjaluci Vitomir Popović potvrdio je da je na raspolaganju za pravnu pomoć timu za odbranu Dodika.

On smatra da savjet za odbranu predsjednika RS, prije svega, treba da pokrene krivični postupak protiv Schmidta u Njemačkoj, gdje ga treba goniti za naknadu štete, jer on tamo ima boravište.

“Treba ga udariti pravno sa svih strana, a Njemačka je ključ. Moramo biti u ofanzivi”, rekao je on.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79