Advokat privedenog u aferi Korona ugovori: Slavku Bojiću ugrožen život u pritvoru

Branilac Slavka Bojića Dragan Tolimir objavio je da je Bojić jedan od uhapšenih prije dva mjeseca u akciji vezanoj sa nabavke maski, odijela i drugog materijala zajedno sa direktorom Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković te da se još uvijek nalazi u pritvoru iako boluje od leukemije od koje se ne može liječiti u pritvorskim uslovima.

Branioci Slavka Bojića su tražili od suda da se prema Slavku Bojiću primjene druge mjere da bi mogao da se liječi adekvatno, ali su sud i tužilaštvo to ignorisali iako su upozoreni da će boravak Slavka Bojića u pritvoru bez adekvatnog liječenja ugroziti njegov život.

“Branioci Slavka Bojića, koji se nalazi u pritvoru u KPZ Tunjice, su istraživanjem došli do saznanja da je Slavko Bojić životno ugrožen zbog toga što se neadekvatno liječi, zbog toga što mu se ne daju potrebni lijekovi i zbog toga što se ne vrše potrebne pretrage”, navedeno je u saopćenju branioca.

“Naš branjenik nam je saopštio da je iz dosadašnjeg postupanja prema njemu zaključio da sud i tužilaštvo pokušavaju da mu ugroze život neadekvatnim liječenjem i nepotrebnim držanjem u pritvoru”, istakao je.

Slavko Bojić je rekao braniocima da ne dobija adekvatnu terapiju, da se ne vrše sve potrebne pretrage i da u Bosni i Hercegovini ne postoje uređaji koji mogu da vrše mjerenja radi praćenja kretanja bolesti.

Tim odbrane saopćenjem želi da skrene pažnju javnosti na, kako su naveli, nehumano i nezakonito postupanje prema Slavku Bojiću.

Branioci Slavka Bojića: advokat Dragan Tolimir, advokat Aleksandar Jokić i advokat Miloš Stevanović su da bi zaštitili život i zdravlje Slavka Bojića zatražili od Ustavnog suda Bosne i Hercegovine da ukine pritvor Slavku Bojiću zbog neadekvatnog liječenja i kršenja ljudskih prava.

Takođe su angažovali tim vještaka medicinske struke i zatražili da sud dozvoli da ljekari uđu u KPZ Tunjice i da izvrše pregled Slavka Bojića da bi se preduprijedio fatalni ishod i da bi sud na osnovu njihovog mišljenja ukinuo pritvor Slavku Bojiću.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79