Advokat Radovana Karadžića o zabrani ulaska u BiH: Malo sam i ponosan

petronijevic

Goran Petronijević, advokat ratnog zločinca Radovana Karadžića, kazao je za portal Insajder kako je “prije sat vremena saznao da mu je zabranjen ulazak u Bosnu i Hercegovinu”. Dodao je kako je zbog razloga zabrane ulaska “malo i ponosan”.

“Mislim da su nabrojali sve stavke – bezbjednost države, javni poredak, pravda. Nisam znao da sam tako opasan, malo sam i ponosan”, kazao je Petronijević koji je komentarisao zabranu ulaska u BiH koja mu je danas uručena na graničnom prijelazu Karakaj.

Kako je navedeno u rješenju, advokat predstavlja prijetnju bezbjednosti, javnom poretku, javnom redu i miru i javnom zdravlju u BiH ili međunarodnim odnosima BiH.

“Negdje sam i pomišljao na ovo, uzimajući u obzir ostale slučajeve. Očigledno je taj spisak dugačak ili to rade ad hoc, jer gledajući i ovo moje rješenje, ali i ostala, vidim da su sve potpisali Bošnjaci. Imajući u vidu sve moje aktivnosti u posljednje vrijeme, pogotovo promociju ovih nalaza ‘komisija za Sarajevo i Srebrenicu’, jer sam sa gospodinom Greifom, generalom Mayerom govorio na mnogim tribinima i mislim da se to najprije odnosi na to”, zaključio je Petronijević.

Kako je još kazao za Insajder, i danas i ubuduće, smatra da sve “ono što je govorio je potpuno u pravu i da to ovakvo rješenje neće promjeniti”.

Inače, Petronijević je druga osoba u posljednja dva dana, zajedno sa bivšim komandantom Žandarmerije Srbije Bratislavom Dikićem, kojoj je iz Srbije spriječe ulazak u Bosnu i Hercegovinu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79