Advokat uzeo 840 KM i nije ih prijavio svom klijentu, osuđen je

Advokat uzeo 840 KM i nije ih prijavio svom klijentu, osuđen je


Naime, Branko Ivanković je na ime usluga koje je pružao od V. L. primio iznos od 840 KM, ali Z. I. nikada nije obavijestio o tome, niti mu je predao navedeni novac

Kantonalno tužiteljstvo Zapadno-hercegovačkog kantona (ZHK) u Širokom Brijegu dokazalo je krivnju optuženika Branka Ivankovića iz Širokog Brijega, zbog kaznenih djela zloupotrebe povjerenja i krivotvorenja isprave.

Presudom Općinskog suda u Širokom Brijegu Branku Ivankoviću je izrečena uvjetna kazna, utvrđena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od sedam mjeseci s rokom provjeravanja od dvije godine.

Zloupotrijebio ovlaštenje
Branko Ivanković je u razdoblju od 15. 1. 2019. do 19. 2. 2019., kao punomoćnik – advokat Z. I. iz Širokog Brijega, zastupajući njegove interese pred Općinskim sudom u Širokom Brijegu, zloupotrijebio dato ovlaštenje.

Naime, Branko Ivanković je na ime usluga koje je pružao od V. L. primio iznos od 840 KM, ali Z. I. nikada nije obavijestio o tome, niti mu je predao navedeni novac.

Imao saučesnicu

Branko Ivanković je kao advokat zajedno sa V. L. krivotvorio potvrdu u kojoj je navedeno da je Z. I. u cijelosti isplatio dug prema advokatskom uredu Ivanković iz Širokog Brijega, a potom je V. L. koja je priznala počinjenje kaznenog djela i svjedočila protiv Branka Ivankovića tu krivotvorenu potvrdu zajedno s ostalom dokumentacijom predala Općinskom sudu u Širokom Brijegu.

Presudu je potvrdio Kantonalni sud u Širokom Brijeg, čime je ona postala pravomoćna i protiv iste nije dozvoljena žalba, priopćeno je iz Kantonalnog tužiteljstva.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija