Advokat Zlatko Ibrišimović potvrdio informacije: Moj klijent Adnan Maglić će se predati MUP-u KS

Adnan Maglić (37) iz Sarajeva, koji je trenutno u bijegu nakon što ga na adresi stanovanja nisu pronašli sarajevski policajci koji su jučer lišili slobode njegovog sugrađanina Admira Arnautovića Šmrka (42), predat će se pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Akcija MUP-a KS: Pao šef sarajevskog podzemlja!

Ovu informaciju za portal Radiosarajevo potvrdio je njegov advokat Zlatko Ibrišimović.

“Nemam nikakvih većih informacija, samo da smo policiju obavijestili, a kada će se to dogoditi, zaista ne znam”, kratko je kazao Ibrišimović.

Ibrišimović je dodao da ga je Maglić jučer kontaktirao. Na pitanje da li je Maglić, eventualno, kazao gdje se nalazi, kazao je “da mu nije poznato”.

Podsjetimo, akcija, kojom je razbijena organizovana kriminalna grupa koja se bavila rasturanjem narkotika, izvedena je pod direktnim nadzorom postupajućih tužilaca Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Osim Arnautovića, slobode je lišen i F. G., pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH koji je ranije radio u Državnoj agenciji za istragu i zaštitu (SIPA).

On se sumnjiči da je počinio krivično djelo povreda tajnosti postupka.

Na osnovu naredbe Suda Bosne i Hercegovine izvršeni su pretresi na tri lokacije na području Kantona Sarajevo. Tom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti izvršenja krivičnih djela.

Inače, Arnautović i F.G. sinoć su predati u nadležnost Tužilaštva BiH, dok je za Maglićem raspisana operativna potraga.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79