Advokati najavljuju štrajk na nivou cijele BiH

Na sastanku sa predstavnicima advokatskih komora Republike Srpske i Federacije BiH razmatrana je mogućnost obustave rada svih advokata u BiH ukoliko ne bude izmijenjen propis kojim su brčanski advokati obuhvaćeni procesom fiskalizacije, potvrdio je danas predsjednik Protestnog odbora brčanskih advokata Mirko Simić.

– Konačnu odluku o tome donijet ćemo krajem sljedeće sedmice nakon našeg ponovnog sastanka. Advokati koji odstupe od zajedničkog stava dvije entitetske komore, bit će sankcionirani, pa čak i isključeni iz komora – rekao je Simić.

Predsjednik Advokatske komore Republike Srpske Branislav Rakić objasnio je tokom susreta s brčanskim advokatima da nije riječ ni o kakvom hiru, već o potrebi da budu zaštićena ljudska prava klijenata, koja su ugrožena mogućnošću poreznih inspektora da pregledaju advokatske spise.

Advokati podsjećaju da je od aprila, kad je donesen zakon, odgođeno više od tri hiljade ročišta pred sudovima Brčko distrikta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79