Advokati Nožica i Ademović: Optužnica protiv Ensada Karića zasnovana je na greškama

Senka Nožica i Nedim Ademović, advokati Ensada Karića, bivšeg direktora “Autocesta FBiH” koji je osuđen na pet godina zatvora zbog zloupotrebe položaja i pranja novca iznijeli su svoje mišljenje o presudi u predmetu „LOK“.

– Optužnicom Tužilaštva KS Ensadu Kariću su stavljena na teret krivična djela zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja i krivično djelo pranje i pribavljanje imovinske koristi u iznosu od 66.698,05 KM. U toku suđenja, ispostavilo se da su istražni organi, vještak Tužilaštva KS i postupajući tužilac greškom tvrdili da je naš branjenik Ensad Karić pribavio sebi i jednu marku imovinske koristi, a ne 66.698,05 KM. U toku suđenja, ni tužilac ni vještak nisu se ni izvinili Ensadu Kariću zbog ove materijalne greške, već su izmjenili optužnicu i nastavili postupak, ignorišući svu materijalnu dokumentaciju koja jasno ukazuje da Ensad Karić nema nikakvu vezu s krivičnim djelima koja mu se stavljaju na teret – naveli su advokati i dodali:

– Ova optužnica, zasnovana je na greškama, samo je još jedan od brojnih pokušaja da se Ensad Karić, zbog svog uspješnog angažmana u Javnom preduzeću „Autoceste FBiH“, politički diskredituje, ekonomski uništi, eliminiše kao neovisan menadžer, a njegovi rezultati stave u drugi plan. Već godinama se Karić progoni, vrši se njegov odstrel u javnom prostoru, neosnovano se dovodi u vezu s aferama, politikama, strankama, korupcijom i krivičnim djelima. Na ovaj način jasno se šalje poruka da bilo koji menadžer može biti uspješan, prije svega ako je podoban, a da stručnost, profesionalnost i nezavisnost ne igraju nikakvu ulogu – kažu advokati Nožica i Ademović.

Predmet “Lok”: Beglerović, Smajović, Karić, Beganović i Muhović osuđeni na 23,5 godine zatvora

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79