Advokatica Fikreta Hodžića: Stvorila se je ogromna fama oko ovog predmeta

Afera „Respiratori“ se nastavlja, ročište optuženima Fadilu Novaliću, premijeru FBiH, Fahrudinu Solaku, suspendiranom direktoru Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), Fikretu Hodžiću vlasniku „Srebrene maline“, i dopremijerki FBiH Jelki Milićević, održano je danas.

Sutkinja u ovom slučaju je Džemila Begović.

Optužnicom im se stavlja na teret počinjenje navedenih kaznenih djela u svezi sa nabavkom 100 komada respiratora u vrijednosti od 10.530.000 KM, te zaštitne opreme u vrijednosti od 2.900.000 KM za potrebe borbe protiv koronavirusa u Federaciji Bosne i Hercegovine u vrijeme neposredno nakon proglašenja stanja nesreće.

Mirna Avdibegović, pravna zastupnica Fikreta Hodžića kazala je da inače njen tim nema praksu da iznosi uvodne riječi, ali da će ovaj put iskoristiti to pravo.

Ona je istaknula da se stvorila ogromna fama oko ovog postupka, a ističe da je činjenica da je pravno lice Srebrena malina uspjela da uspješno nabavi respiratore u uslovima kakavi su tada vladali su svijetu.

Između ostalog ona je kazala da su respiratori jučer verifikovani i dodala je da se čini da se Tužilaštvo tome ne raduje iako je to pitanje općeg dobra.

Avdibegović je poručila da u ovom slučaju ne postoje nikakve kriminalne radnje.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79