Advokatica Fikreta Hodžića tvrdi: Cijena respiratora od 42.000 dolara po komadu je opravdana

Advokatica Fikreta Hodžića, vlasnika firme „Srebrena malina“, Mirna Avdibegović, nakon današnjeg ročišta u Sudu BiH u predmetu „Respiratori“, izjavila je novinarima da su, što se tiče same optužnice, iskoristili pravne lijekove da ukažu na neosnovanost optužnice.

Što se tiče uvodnih izlaganja odbrane, kaže da su ukazali na činjenice koje su dobili uvidom u spise.

– To su svi oni dokazi koje Tužilaštvo nije stavilo uz optužnicu. Došli smo do gro materijala koji je direktno oslobađajući po sve optužene, posebno po Fikreta Hodžića, a koji opravdava samu cijenu respiratora od 42.000 dolara u tom vremenskom periodu, po komadu, koji govori u prilog činjenici da nije bilo pranja novca, da nema nikakvog povrata novca ni u jednu državu koju je Tužilaštvo obuhvatilo istragama u ovom predmetu, navela je ona.

Dodala je da ono na čemu je odbrana posebno insistirala, jesu navodi Tužilaštva da se radi o pranju novca.

– Zamislite samo pranje novca predstavlja plaćanje PDV-a, po stavu Tužilaštva, a to plaćanje PDV-a je izvršeno uz prethodnu saglasnost ovog Tužilaštva. To je ono što je odbrana iskazala u svojoj uvodnoj riječi, navela je Avdibegović, javlja Fena.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79