Advokatica Nožica: Sud da donese odluku u skladu sa zakonom

Senka Nožica, advokatica optuženog Osmana Mehmedagića, kojem je jutros u Sudu Bosne i Hercegovine ročište po prijedlogu da se direktoru OSA-e zabrani obavljanje dužnosti direktora OSA-e do okončanja krivičnog postupka, kazala je novinarima ispred Suda da ne želi govoriti o predmetu.

Završeno ročište o mjerama zabrane direktoru OSA-e Osmanu Mehmedagiću

– Pogotovo ne o onome što se danas desilo u sudnici. Sve ste čuli, izjasnili smo se o svim pitanjima. Nećemo komentarisati niti vršiti uticaj na Sud na bilo koji način svojim komentarom. Želimo se ponašati u duhu zakona i da relaksiramo Sud da donese odluku u skladu sa zakonom. Dok ne bude pravomoćna odluka, bilo koja – ili ova po mjeri ili po presudi, mi nećemo davati izjave o ovom što se dešava u sudnici rekla je Nožica.

Prisutnim medijima je poručila da sami procjene da li se protiv Osmana Mehmedagića vodi politički postupak i dodala da očekuje odluku suda najkasnije do ponedjeljka.

No, sudnici je istakla da je ova optužnica politička i da je montirana, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79