Aerodrom Sarajevo potpisala ugovor sa aviokompanijom koja će ovdje otvoriti svoju bazu

Aerodrom Sarajevo je potpisao ugovor za baziranje aviona, objavio je specijalizirani regionalni avio-portal zamaaero.

Nije otkriveno o kojoj se kompaniji radi ali ta informacija bi trebala biti poznata već narednih dana, dok bi se baza trebala otvoriti već u aprilu.

Portal navodi da je od Alana Bajića, CEO Aerodroma Sarajevo dobio nekoliko ekskluzivnih vijest koje će objaviti u analizi za deset dana, 14. marta.

“No, za sada ćemo objaviti najekskluzivniju vijest: Aerodrom Sarajevo je potpisao ugovor za baziranje aviona. Za sada nećemo objaviti o kojoj se kompaniji radi jer još treba ugovor ratificirati u organima vlasti, te Aerodrom mora dobiti dozvolu prijevoznika da se informacija objavi, ali baza se sigurno otvara. Baza bi se trebala otvoriti već u IV mjesecu, no najkasnije će se otvoriti u V mjesecu”, objavio je portal.

Podsjetimo da je bazu na sarajevskom aerodromu prošle godine imao Wizz Air, ali je ona zatvorena. Nakon toga je aerodrom raspisao novi oglas za kompaniju koja će imati bazu u Sarajevu, odnosno drugim riječima koja će imati avion stacioniran u glavnom gradu BiH odakle će obavljati letove.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79