Aerodrom Tuzla od početka godine bilježi povećan broj putnika

U prvim danima januara Međunarodni aerodrom Tuzla bilježi uspiješne rezultate kada je riječ o prometu putnika.

To su potkrijepili podacima da je u prvih devet dana ove godine prevezeno više od 13 hiljada putnika, što je oko hiljadu putnika više u odnosu na isti period prošle godine. Pored investicija u proteklom periodu, u pojedine projekte će se još ulagati, ali i otvarati letovi za nove destinacije.

– Nove avio linije sa Međunarodnog aerodroma Tuzla trebale bi početi krajem marta ove godine, a jedna od destinacija je italijanski grad Milano. Početak ove godine donosi uspiješnu priču povećanim brojem putnika na različite destinacije, istakla je Edina Šišić, rukovodilac Sektora za saobraćaj i usluge za promet MAT.

Početkom janara, u vrijerme otežanih letova, Međunarodni aerodrom Tuzla je bio alternativan za slijetanje mnogih aviokompanija. Kada je riječ o infrastrukturnim projektima, mnogo je posla pred menadžmentom aerodroma. U planu je nekoliko projekata, dok se svakodnevno radi i na onim ranije započetim, navodi Halid Ahmetbegović, v.d direktor Aerodroma Tuzla.

U cilju povećanja najnižih plata radnika, prema riječima direktora Ahmetbegovića, donesena je odluka da smanje plate upravi i administraciji aerodroma. U Upravi navode i da su u toku pregovori sa nekoliko aviokompanija koje će u narednom periodu prevoziti putnike preko Međunarodnog aerodroma Tuzla, piše RTVTK.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79