Afera “Memori”: Sin od oca tražio 5.600 maraka!

U Općinskom sudu u Sarajevu danas je održano ročište uhapšenima u akciji pripadnika Federalne uprave policije “Memori” Jasminu Meškoviću i Suadi Nožić.

Ročište je održano na prijedlog Tužilaštva KS, da im se odredi jednomjesečni pritvor.

Kako je jutros saopćeno iz Tužilaštva, pritvor je zatražen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i saučesnike te zbog opasnosti da bi osumnjičeni, boraveći na slobodi, mogli dovršiti ili ponoviti krivično djelo.

(VIDEO) Uposlenica Muzeja od krivotvorenih karata samo u jednom mjesecu Jasminu Meškoviću predala 10 hiljada maraka

Meškovića je, kako smo i objavili, prijavio sin Mirza, koji je zaposlenik Muzeja zločina protiv čovječnosti i genocida. No, odbrana tvrdi da je Mirza oca Meškovića ucjenjivao i tražio mu pare, što smo danas i objavili.

U jednoj od poruka Mirza od Meškovića traži 5.600 KM, jer tvrdi da je tolika plaća jednoj od zaposlenica Muzeja.

Mešković je sve navode Tužilaštva negirao, ali tužioci posjeduju brojne presretnute razgovore osumnjičenih osoba, koje su na račun Muzeja zaradile više stotina hiljada maraka tako što su prodavali duple ulaznice, a novac uzimali sebi prenosi Avaz.

Pročitajte SMS prepiske oca i sina Mešković: Ne bude li plate, tvoje ime je u FMUP-u!

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79