Afera potresa Srbiju: Umiješanost političara u pedofiliju i podvođenje

Srbiju potresa afera u kojoj je lokalni gradonačelnik, zastupnik u državnom parlamentu i koalicijski partner vladajuće koalicije Aleksandra Vučića i Ivice Dačića, osumnjičen za podvođenje djevojčica i žena, a sve je više sumnji koje s tom aferom u vezu dovode i druge javne ličnosti.

Više javno tužiteljstvo u srbijanskom gradu Jagodini pokrenulo je prošlog tjedna predistražni postupak u povodu optužbi da je lokalni gradonačelnik i vođa stranke Jedinstvena Srbija iz srbijanske vladajuće koalicije, Dragan Marković Palma, sudjelovao u podvođenju malodobnih djevojčica u jednom lokalnom hotelu.

Aferu je početkom tjedna potaknula potpredsjednica oporbene Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić, ustvrdivši kako je “podvođenje žena, djevojaka i djevojčica gotovo svakodnevnica u Jagodini, privatnom gradu Dragana Markovića Palme”, koji je predsjednik Skupštine Jagodine i koalicijski partner vladajuće koalicije Ivice Dačića i Aleksandra Vučića.

Niječući optužbe i nazivajući ih “najgnusnijim lažima koje je ikada čuo”, Marković je najavio da će osobno od tužiteljstva zatražiti istragu, što je i učinio, ali je pod pritiskom javnosti, zbog mogućeg utjecaja lokalne vlasti, istraga prebačena tužiteljstvu u Kraljevu.

Marković je u međuvremenu dobio značajan prostor u medijima da se brani od optužbi i sumnji, a u Skupštini Srbije je, u izravnom tv prijenosu, ustvrdio da se protiv oporbene čelnice koja ga dovela u vezu s podvođenjem “dragovoljno prijavilo” oko 400 žena iz Jagodine koje spremaju tužbu jer se osjećaju uvrijeđeno i oklevetano njezinim tvrdnjama o navodnom podvođenju i sudjelovanju u tzv. “bunga bunga” tulumima.

Marković je naglasio kako poslije ove afere netko mora završiti u zatvoru.

Opasno raskrinkavanje slučajeva pedofilije u Srbiji

U javnosti i medijima se, međutim, sve glasnije iskazuju sumnje o mogućem utjecaju na svjedoke, koji bi svojim izjavama i svjedočenjima mogli dovesti do pravosudnog procesa bez presedana u srbijanskoj političkoj povijesti.

Markovića je koncem prošlog tjedna za podvođenje izravno optužio i vlasnik beogradskog privatnog sveučilišta Megatrend, Mića Jovanović, ustvrdivši u medijima kako za to “postoje dokazi” i “jamči svojim životom da su se te stvari zaista događale”.

No, u nedjelju navečer Jovanović se u programu provladine TV Pink javno ispričao Markoviću, navodeći kako je bio ljut jer se s njim sukobio oko gradnje zgrade jednog fakulteta u Jagodini, te se ponudio biti svjedokom obrane.

Dodatnu notu dramatičnoj razmjeni optužbi i poricanja podvođenja i pedofilije dao je u nedjelju navečer osnivač i predsjednik Zaklade Tijana Jurić, Igor Jurić, čija je petnaestogodišnja kćer bila žrtvom pedofila i ubijena je 2015. godine.

Jurić je u emisiji “Utisak nedelje” potvrdio da zna jednog političara koji se dovodi u vezu s pedofilijom, ali je odbio izravno potvrditi je li riječ o Markoviću jer želi zaštiti žrtvu i njezinu obitelj.

O svom saznanju Jurić je, kako tvrdi, izvijestio i tadašnjeg ministra policije Nebojšu Stefanovića, danas ministra obrane i bliskog suradnika srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, što je Stefanović u ponedjeljak kategorički zanijekao, navodeći kako mu nije rečeno ni ime izvršitelja ni ime žrtve te ustvrdivši da bi “ognjenim mačem” vodio kampanju protiv takve osobe.

Otac ubijene djevojčice je, ukazujući na ozbiljnost optužbi i moguće opasnosti u raskrinkavanju slučajeva pedofilije u Srbiji, u kojima je angažirana njegova zaklada, izravno upozorio da i on sam može biti žrtvom.

“Nemam nikakvih suicidnih misli, znajte ako završim u Dunavu, nisam skočio sam”, rekao je na kraju emisije Jurić, navodeći kako redovito provjerava svoj automobil i nema problema sa zdravljem, aludirajući da se osjeća sigurno.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, koji je javnost naviknuo da u čestim tv intervjuima komentira sve aktualne teme na javnoj sceni, ocijenio je da u ovom slučaju “to nije posao za političare, već za nadležne organe i institucije” poručivši da “zaštićenih nema, niti će ih biti”, te da to “svakako neće biti ni Marković, niti bilo tko drugi”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79