Afera “Zadruga”: Presudom od firmi “G-Call Centar” i “Best&Team” oduzeta nezakonita korist u iznosu od ukupno 506.485,13 KM.

 

Kantonalni sud u Sarajevu oglasio je krivim Nihada Bilića, optuženog u predmetu Zadruga i Zadruga 2. On je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine

Bilić je, kako je saopćilo Tužilaštvo KS, prihvatio sporazum o priznanju krivice zbog krivičnog djela “Zloupotreba položaja ili ovlaštenja”.

Istovremeno, presudom je od firmi “G-Call Centar” i “Best&Team” oduzeta nezakonita korist u iznosu od ukupno 506.485,13 KM.

Optuženi se tereti da je kao odgovorna osoba firmi “G-Call Centar” i “Best&Team” vršio nezakonite uplate na račun agencija za posredovanje u zapošljavanju “Leading”, “Eslider” i “Witram” za fiktivan angažman studenata.

Ovlaštene osobe agencija su novac uplaćen na račun agencija podizala u gotovini i umanjen za proviziju, putem posrednika, predavali Nihadu Biliću piše Klix.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79