Agan Bunić ličnu promociju u medijima plaćao sredstvima Centra za socijalni rad Bužim

Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona je podiglo, a Općinski sud u Bosanskoj Krupi je potvrdio optužnicu protiv bivšeg načelnika Općine Bužim Agana Bunića i Aldžić Emira, direktora JU Centar za socijalni rad Bužim.

Oni se optužnicom terete da su kao saizvršioci počinili dva krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlaštenja.

Osnovano se sumnja da su optuženi u septembru 2015. godine, nakon što je Bunić dogovorio i obavio intervju sa novinarom H. R., plaćanje objave tog intervjua u BH Bussiness Magazinu u rubrici Općinski načelnik – Menadžer u izdanju br. 175 u iznosu od 3.000 (3.510 KM s PDV-om) izvršili iz sredstava Centra za socijalni rad Bužim.

Na taj način su pribavili korist za Agana Bunića u vidu medijskog predstavljanja u časopisu BH Bussiness Magazine, a nanijeli štetu JU Centru za socijalni rad Bužim u iznosu od 3.510 KM, prenosi Faktor.

Također se osnovano sumnja da su optuženi u novembru 2015. godine, pošto je prethodno Bunić sa Š. P. dogovorio otkup 100 komada časopisa Euro Manager i 20 knjiga “Šampioni biznisa 2015” u kojima je Agan Bunić predstavljen kao “Najnačelnik 2015” za cijenu 2.600 KM (s PDV-om 3.042 KM), dogovorili isplatu navedenog iznosa iz sredstava Centra za socijalni rad Bužim.

Tako su pribavili korist Aganu Buniću u vidu njegove lične promocije, te pričinilii štetu za budžet JU Centar za socijalni rad Bužim u vidu obaveze da se navedena usluga plati u iznosu od 3.042 KM.

U toku istrage Tužilaštvo je saslušalo svjedoke i prikupilo više materijalnih dokaza kojima je potvrđena osnovanost predmetne optužnice.

U narednom periodu se očekuje zakazivanje ročišta za izjašnjenje o krivnji kod Općinskog suda u Bosanskoj Krupi, saopćilo je Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79