Agencija za nadzor nad tržištem BiH upozorava na tri nesigurna proizvoda: Dječija hodalica, stolica i romobil

Agencija za nadzor nad tržištem BiH izdala je upozorenje za tri nesigurna proizvoda na tržištu BiH. To su dječija hodalica “Alpina Yurutec”, dječija stolica za hranjenje proizvođača “HK trade bander” i romobil “H-1” proizvođača “Luxen trade company”, čiji su uvoznici kompanije iz Brčkog.

Iz Agencije je saopšteno da je riječ o hodalici turskog proizvođača, a uvoznik za BiH je kompanija “Nermus” iz Brčkog, prenosi SRNA Prema navodima Agencije, ova hodalica nije stabilna, zbog čega se dijete može prevrnuti. Uputstvo i informacija o proizvodu nisu napisani ni na jednom od službenih jezika u BiH.  

Kad je riječ o preklopnoj dječijoj stolici za hranjenje, kineskog proizvođača “HK trade bander“, čiji je uvoznik za BiH “Maxi prom” iz Brčkog. Proizvod ne ispunjava određene zahtjeve, zbog čega je moguće da se ukliješte prsti i da se dijete povredi.

Romobil kineskog proizvođača “Luxen trade company“, čiji uvoznik za BiH je kompanija “ZiN” (Z&N) iz Brčkog. Upozorenja i uputstva za upotrebu nisu napisani ni na jednom od službenih jezika u BiH. Pored toga, moguć je rizik od povrede zbog neodgovarajućeg prečnika točkova i ručki upravljača.

Uvoznici ova tri proizvoda preuzeli su dobrovoljne mjere povlačenja s tržišta, povrata od potrošača i uništavanja proizvoda, kao i informisanja potrošača o rizicima i načinu vraćanja proizvoda. U slučaju da ste kupili jedan od ova tri proizvoda, savjetujemo da ga odmah prestanete koristiti i vratite uvozniku ili u trgovinu gdje ste ga kupili, prenosi Tuzlanski.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79