Agenciji za privatizaciju FBiH blokirani računi, pet mjeseci nisu dobili plaću

Amer Bekrić podnio je neopozivu ostavku na mjesto direktora Agencije za privatizaciju Federacije BiH, saznaje „Avaz“

On je ostavku na ovu funkciju podnio 18.maja i sada je na Vladi FBiH da prihvati i izabere novog direktora umjesto Bekrića.

Ovu informaciju potvrdio nam je danas i Bekrić, kazavši da su Agenciji za privatizaciju FBiH blokirani računi, a da ih Vlada s premijerom Fadilom Novalićem mjesecima ignoriše i ne želi da im pomogne.

– Ne želim više da snosim odgovornost. Mjesecima tražim sastanak s Novalićem i on ne želi da me primi. Iako se Vlada obevezala da će snositi sve troškove izgubljenih sudskih sporova, sada nas ignorišu. Umjesto da pomognu po presudi da se firmi „Sa-Dagitim, koja je pravni sljednik firme „Stanić Invest“ isplati milionska odšteta, oni tvrde da nisu stranka u postupku-kaže Bekrić.

Bekrić:  Vlada ne želi da pomogne - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Bekrić: Vlada ne želi da pomogneFOTO: ARHIV

On tvrdi i da 30 uposlenika već pet mjeseci nije primilo plaću.

– Novalić ne da želi da nam pomogne nego sve i opstruiše. Umjesto pomoći, Vlada poništava ranije usvojen zaključak kojim preuzima obavezu snošenje troškova. Ali, ovdje se problem oko „Feroelektra“ vuče od 2004.godine, iako je firma vraćena u državno vlasništvo. Međutim, mi smo sada kolateral i ne možemo vratiti taj dug po presudi, a računi su nam blokirani. Osim toga, mi s tim nemamo ništa niti smo tada vodili sporove – kaže Bekrić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79