Agent srpske BIA-e pretučen dok je bio na službenoj dužnosti

Foto: Ilustracija

Pretučen je pripadnik Bezbednosnoinformativne agencije M. S., prenosi Tanjug.

M.S. je napadnut u srijedu uveče na Zvezdari i to dok je bio na službenoj dužnosti, a policija je ubrzo uhapsila napadača I. A. i po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva mu odredila zadržavanje.

Muškarac I.A, osumnjičen za napad na radnika Bezbednosno informativne agencije ipak nije danas saslušan u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu jer njegov branilac nije došao na saslušanje, zbog obustave rada advokata u svim predmetima, pa i pritvorskim.

Tužilaštvo je, međutim, predložilo sudiji za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu da I.A. odredi pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove krivičnog djela ili da će ometati postupak uticanjem na svjedoke.

Osumnjičeni će naknadno biti saslušan u tužilaštvu, a u daljem toku postupka, tužilaštvo će ispitati i oštećenog radnika BIA, svjedoke i narediti medicinsko vještačenje na okolnosti vrste, stepena i mehanizma nastanka tjelesnih povreda koje je zadobio i po potrebi preduzeti i druge dokazne radnje, kažu u tužilaštvu za Tanjug.

Pridnik BIA M.S. napadnut je u srijedu uveče na Zvezdari i to dok je bio na službenoj dužnosti, a policija je ubrzo uhapsila napadača. I.A. se sumnjiči da je M.S. napao 22. septembra oko 22.30 u ulici Jovanke Radaković na Zvezdari u lokalu “Čirs bar”.

Nakon verbalne rasprave, I.A. je fizički nasrnuo na M.S, koji mu se predstavio kao radnik BIA, i udario ga rukom u predjelu glave, a zatim za njim ušao u ugostiteljski objekat, gdje je radnik BIA pokušao da se skloni i pozove pomoć.

I.A. ga je međutim uhvatio za vrat i izbacio iz objekta, a nakon toga mu je zadao još tri udarca u glavu, od kojih je M.S. zadobio lake tjelesne povrede. Osumnjičenom se na teret stavlja krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79