AGENTI FBI-JA ČEŠLJAJU APLIKACIJE KOJE SU KORISTILI AUTOMAFIJAŠI

Istražni timovi svih bh. policijskih agencija rade na rasvjetljavanju mučkog ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, koje se dogodilo u sarajevskom naselju Alipašino Polje 26. oktobra.

Tragove i dokaze koje pronađe policija filtriraju i usmjeravaju tužioci, pod čijim se nadzorom istraga provodi.

Ponovno saslušanje

Kako je za Avaz otkrio izvor blizak istrazi, Srećko Trifković, kojem je nedavno određen pritvor, jer se prema dosadašnjim policijskim informacijama može dovesti u vezu sa zločinom, ali ne kao direktni izvršilac, jučer je doveden u Federalnu upravu policije radi ponovnog saslušanja.

Isti izvor otkriva kako su isljednici izmjerili visinu i gabarite Trifkovićevog tijela da bi se njegova figura mogla uporediti s ubicama koji se vide na snimcima.

Radi se o snimcima videonadzora s objekata u okolici mjesta zločina i izoliranim satelitskim snimcima koje je FBI dostavio inspektorima.

Trifkovićeve mjere poslane su vještacima na analizu.

Provjera tragova

Specijalni agenti FBI-ja također provjeravaju internetske aplikacije koje su koristile pojedine sumnjive osobe iz svijeta autokriminala. Riječ je o messengerima putem kojih su komunicirali.

Kako nezvanično doznajemo, sumnjivci su ih brisali, ali uzalud, jer su ih agenti putem posebnog programa vratili.

U toku je analiza komunikacije i provjera mogu li se neki od sumnjivih dovesti u vezu sa zločinom na Alipašinom Polju. Kako saznajemo, radi se o hiljadama poruka.

Dvojica kriminalaca iz Hercegovine uhvaćena u laži

U međuvremenu su se istražiteljima javila dvojica automafijaša iz Hercegovine nudeći, kako su kazali, informacije o ubicama u zamjenu za imunitet i druge pogodnosti.

No, kada su njihove priče provjerene, utvrđeno je da je riječ o lažnim informacijama, koje nisu potvrđene materijalnim dokazima.

Također, oni su istražiteljima dali imena osoba koje se ne mogu dovesti u vezu sa zločinom. To je utvrđeno putem baznih stanica, gdje signali njihovih mobitela nisu uhvaćeni ni blizu mjesta ubistava, niti su vještačenja mobitela to potvrdila.

 

 

Crna hronika/Foto: Avaz


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79