Ahmedu i Fahrudinu dobili po 10 godina robije: Prvo likvidirali muškarca, pa onda zapalili objekat

Kantonalni sud Sarajevo donio je osuđujuću presudu za Ahmeda Ramića i Fahrudina Bajramovića zbog krivičnog djela “ubistvo”.
Prvostepenom presudom, Ramić i Bajramović su osuđeni na po deset godina zatvora.

Optuženi su da su tokom aprila 2022. godine u napuštenoj devastiranoj kući u Odobašinoj ulici u Sarajevu, nakon verbalne prepirke usmrtili A. A. nanijevši mu više ubodnih rana. U namjeri da prikriju i unište dokaze, zapalili su tijelo oštećenog te nakon toga pobjegli.

Policija je velikom brzinom rasvijetlila ubistvo, a Klix.ba saznaje detalje koji su inspektore doveli do osumnjičenih za likvidaciju i podmetanje požara.

Podsjetit ćemo, policija je velikom brzinom rasvijetlila ubistvo, a Klix.ba je ranije objavio detalje koji su inspektore doveli do osumnjičenih za likvidaciju i podmetanje požara.

Prilikom uviđaja požara za koji je utvrđeno da je namjerno izazvan prethodnog dana, u ruševnom objektu pronađeno je ugljenisano tijelo, za sada, nepoznatog muškarca. Tada se na mjestu požara, tokom policijskog uviđaja, prema nezvaničnim informacijama, pojavio jedan od osumnjičenih koji će kasnije biti identifikovan i uhapšen.

Osumnjičeni za ubistvo se terete da su izboli muškarca na smrt, a do sukoba je došlo zbog navodne prodaje mobilnog telefona i raspodjele novca. Oni su nakon toga podmenutli požar u devastiranom objektu u kojem se nalazilo beživotno tijelo, vjerovatno kako bi skrenuli pažnju policije na “nesretan slučaj”.

No, nadzorne kamere sa objekta u blizini snimile su osumnjičene u njihovom zločinu što je pomoglo policiji da brzo identifikuje dvojicu muškaraca i uhapsi ih. Riječ je o Ahmedu Ramiću i Fahrudinu Bajramoviću.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79