Ahmetović o optužnici: Ovo je dodatni pritisak zbog svega što radimo u Srebrenici, ali nećemo odustati

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu za zloupotrebu položanja protiv Sadika Ahmetovića, nekadašnjeg ministra sigurnosti BiH.

On se tereti za krivično djelo korupcije, odnosno da je zloupotrebom položaja ili ovlasti i potpisivanjem ugovora o djelu, omogućio uposleniku sticanje nezakonite imovinske koristi, nanijevši štetu budžetu BiH.

Podignuta optužnica protiv Sadika Ahmetovića zbog zloupotrebe položaja

Nakon dizanja optužnice oglasio se i Ahmetović koji kaže da je optužnica dodatni pritisak zbog svega šta se radi u Srebrenici.

“Optužnica je dodatni pritisak zbog svega što mi radimo u Srebrenici i nema elementarno uporište. Napisali su je Mato Đaković i Mijo Krešić uz saglasnost svojih mentora iz Banje Luke i Beograda. To je samo novi u nizu pritisaka, ali mi nećemo odustati. Ovo je za Oslobođenje izjavio Sadik Ahmetović, predsjednik Izbornog štaba Inicijative Moja Adresa: Srebrenica, nakon što je danas Tužilaštvo BiH saopćilo da je protiv njega podignuta optužnica za zloupotrebu položaja koju je, kako navode, počinio u vrijeme dok je bio minstar sigurnosti BiH, preciznije prije osam godina.

– Mi nećemo odustati od ovog što radimo. Izdržat ćemo, a oni koji ovo rade će izgubiti, poručio je Ahmetović te dodao da će Gordana Tadić, glavna tužiteljica Tužilaštva BiH, zbog svega što radi, a i ovoga, morati odgovarati javnosti ali i sudu pravde.

– Evo, ponovo pitam Gordanu Tadić kada će procesuirati predmet kojim je obuhvaćen i njen rođak, kazao je Ahmetović te osvrčući se na navode Tužilaštva ponovio: “To je orkestrirani napad”, a onda dodao da je kao ministar sigurnosti potpisao ugovor sa mladićem čije su mu usluge trebale u okviru posla koji je obavljao.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79