Ahmetović: Ovo je samo jedan dio izbornog inžinjeringa, pozivamo CIK da poništi izbore u Srebrenici

Sadik Ahmetović, šef izbornog štaba koalicije “Moja adresa Srebrenica“, kazao je danas za “Avaz” komentirajući hapšenja u Srebrenici, da “pozdravlja u ime inicijative moja adresa Srebrenica naredbe Tužilaštva BiH o procesuiranju izbornih krađa u Srebrenici.

Uhapšen predsjednik SDP-a u Srebrenici i još dvije osobe: Osumnjičeni da su krali identitete kako bi obezbijedili glas za Mladena Grujičića

– Ovo je samo jedan dio izbornog inžinjeringa i izbornih krađa i prevara koji je pratio izborni proces u Srebrenici. Pozivam SIPA-u i Tužilaštvo BiH da nastave svoje aktivnosti i spase integritet i legitimitet izbora u Srebrenici. Većina Srebreničana zna da se na stotine ličnih karata kod par pojedinaca nalazi u torbama koje dijele. Na dan izbora fiktivnom glasačima, veliki broj je onih koji nemaju dokumenata u BiH, a glasaju u Srebrenici kao i sumnje da se lične karte i zahtjevi za izdavanje dokumenata u Srebrenici i Skelanima odvijaju bez prisustva osoba koji su vlasnici ličnih dokumenata – kaže Ahmetović.

Kako nam je rekao, ovo je samo niz nepravilnosti i zloupotreba koje se moraju u pravosudnim institucijama otvoriti i procesiuirati.

– Pozivamo CIK da poništi izbore u Srebrenici kako bi spasili suverenitet BiH u Srebrenici koji je očigledno politički okupiran iz Beograda – rekao nam je Ahmetović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79