Aida Obuća: Goraždani su šokirani, moramo se suprotstaviti zločincima

Aida Obuća: Goraždani su šokirani, moramo se suprotstaviti zločincima


Bivša premijerka BPK Goražde Aida Obuća saopćila je da je sve stanovnike grada Goražde šokirao strašni napad na sugrađanina, istaknutog sportistu Almir Raščića. Istaknula je da ovo neprihvatljivo društveno opasno ponašanje je još jedan tragičan primjer kako se nasilje i kriminal odnedavno raširio u našoj zajednici.

Almira Raščića brutalno pretukli pa mu onda pucali u glavu. U kritičnom je stanju

“Zahtijevam da se istražni organi uključe i svim raspoloživim sredstvima brzo i efikasno pronađu počinitelja te da istog izvedu pred lice pravde i kazne na najstrožiji mogući način. Važno je naglasiti da je ovo također snažan podsjetnik da Vlada Bosansko – podrinjskog kantona Goražde i nadležne institucije moraju raditi više kako bi se suzbilo nasilje i kriminal u našem kantonu”, rekla je Obuća.

Kao društvo, se, dodala je, moramo zajedno suprotstaviti ovakvim zločinima i zahtijevati od predvodnika vlasti da poduzmu konkretne korake kako bi se osigurala sigurnost svih građana Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

“Nadam se brzom oporavku našeg Almira”, rekla je Obuća.

Podsjetimo, bivšeg fudbalera sinoć su nepoznate osobe pretukle i pucali mu u glavu. Trenutno se nalazi na KCUS-u, a ljekari su rekli da je životno ugrožen.

Ko je i zašto pokušao likvidirati Raščića?



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija