Ajdin Bašić, uposlenik Druge gimnazije, preminuo od posljedica koronavirusa

Koronavirus ugasio je još jedan mladi život. Ajdin Bašić, uposlenik Druge gimnazije u Sarajevu, preminuo je od posljedica zaraze u 40. godini. On se u Klinici za plućne bolesti Podhrastovi dugo borio s opakim virusom.

U Drugoj gimnaziji proveo je 17 godina radnog vijeka.

– Otišao je naš Ajdin. Otišao je dobri duh Druge gimnazije. Bio je to čovjek vrijedan, vedar i širok. Vrata njegove male kancelarije u dnu hodnika na drugom spratu škole bila su uvijek širom otvorena za sve: direktora, koordinatore, profesore, pedagoge, razrednike, učenike, stručne saradnike, tehničko osoblje, higijeničarke ̶ ukratko za sve radnike Druge gimnazije. Širokim osmijehom dočekivao je sve nas i redom rješavao naše probleme. Ako nas tišti neki problem, znali smo kome ćemo se obratiti – Ajdinu – navedeno je na stranici Druge gimnazije.

Kako dalje navode, svojim nesebičnim trudom i zalaganjem dao je doprinos u svim segmentima rada škole.

– Ajdin nije samo održavao računarsku opremu, što mu je bio osnovni zadatak, već je radio i mnoge druge poslove: održavao web-stranicu škole, pomagao u nabavci opreme za školu, dijelio pribor učenicima i profesorima, učestvovao u radu komisija i odbora. Poseban pečat ostavio je u organizovanju i radu Sindikalne organizacije Druge gimnazije, kao dugogodišnji član Sindikalnog odbora. U njegovu kancelariju uvijek se moglo doći po pomoć, savjet ili razgovor, tek onako, drugarski uz kahvu. Ostat će upamćen kao vrijedan radnik, odan i beskompromisan saradnik, a najviše kao drug, prijatelj i Čovjek – navodi se u saopćenju.

Njegove kolege i učenici posljednji put se opraštaju od omiljenog uposlenika.

– Dragi Ajdine, danas je tvoja kancelarija prazna i u njoj smo mi, zatečeni viješću o tvom odlasku. Zauvijek ćemo te pamtiti po plemenitosti, dobrim djelima i nikada te nećemo zaboraviti. Neka se Bog smiluje tvojoj plemenitoj duši – navedeno je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79