Ajla (23) iz Maglaja poslala emotivno pismo vatrogascima: Mene ste najduže izvlačili iz vozila i svega se sjećam

Vatrogasci iz Nove Gradiške dobili su emotivno pismo od djevojke iz BiH kojoj su spasili život.

14. januara ove godine vatrogasci su Ajlu i njenu porodicu izvukli iz automobila nakon teške saobraćajne nesreće u kojoj je njen otac izgubio život.

23-godišnjakinja im je u pismu izrazila zahvalnost i poštovanje. “Mene ste najduže izvlačili iz vozila i svega se sjećam. Jedan čiko, koji je bio pored mene dok sam ležala na pomoćnim nosilima dok mi je noga bila zaglavljena, jako jako velik čovjek, do neba mu se zahvaljujem”, napisala je.

“Tješio me, držao za ruku i rekao sve će biti dobro. Nažalost nije, nije baš sve… Moj otac je smrtno stradao, a moja mama, moj muž i ja smo ostali živi. Mi se sad oporavljamo i nadamo se da ćemo ostati dobri nakon svega što se dogodilo. Danas je ponovno 14., ponovno kobni broj za nas. Ali isto tako pamtimo sve vaše geste i sve što ste učinili za nas”, poručila je.

“Puno mi pozdravite čiku koji je bio uz mene tu noć, nikada mu neću lik zaboraviti i nadasve riječi koje je ponavljao”, dodala je i još jednom zahvalila vatrogascima. “Vi riskirate svoje živote da biste spasili druge”, zaključila je i poželjela da se ponovno sretnu u nekim sretnijim okolnostima.

“Zbog ovakvih stvari volimo i radimo svoj posao… Ajla iz Bosne koja je doživjela prometnu nesreću skupa sa svojom obitelji na autocesti A3 kod Nove Gradiške”, napisali su vatrogasci uz fotografiju pisma.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79