Ajla se kaje što je ranila Denisa: Hoće li je tužilac smjestiti iza rešetaka

Tužilaštvo Kantona Sarajevo podnijelo je prijedlog Kantonalnom sudu za određivanje jednomjesečnog pritvora Ajli Sadiković (30), koja je u ponedjeljak ranila supruga Denisa nakon što je nasrnuo na nju na parkingu u sarajevskom naselju Ciglane.

– Prijedlog je podnesen zbog opasnosti od uznemirenja javnosti i ponavljanja krivičnog djela – kazao je za “Avaz” Alem Hamzić, portparol Tužilaštva KS.

Svađa među supružnicima eskalirala je zbog brakorazvodne parnice, koja je u toku.

– Nisam imala namjeru da ga likvidiram niti da ga povrijedim. Teško mi je sada i žao mi je što se sve tako desilo – kazala je prilikom saslušanja u Tužilaštvu Ajla Sadiković, koja je osumnjičena za pokušaj likvidacije.

Miran tip

Denis, koji je pogođen blizu prepone, zbrinut je na Ortopediji Kliničkog centra u Sarajevu i nije životno ugrožen.

Sarajevska advokatica Džema Milaimi-Hasanagić potvrdila nam je da je Ajla Sadiković u Tužilaštvu dala kratku izjavu. Kazala nam je da je Ajla kao pripadnica Oružanih snaga BiH imala urednu dozvolu za nošenje vatrenog oružja CZ M57 kalibra 7,62 milimetra.

– To nije sporno, ona je kao vojno lice imala urednu dozvolu. Ona je miran tip osobe i nikada u životu ranije nije upotrijebila vatreno oružje – kazala nam je advokatica Milaimi-Hasanagić, koja zastupa Sadiković.

Ajla je provela noć u tužilačkom pritvoru, a danas će biti održana sjednica na Kantonalnom sudu u Sarajevu na kojoj će biti razmatran prijedlog za pritvor.

Od izvora bliskog istrazi saznajemo da se nakon lišenja slobode moglo vidjeti da je Ajla bila u velikom strahu od svog supruga koji ju je i ranije maltretirao. Bračne razmirice i ljubomora doveli su do toga da je Ajla pokrenula brakorazvodnu parnicu. Kobnog dana on ju je pozvao da dođe u kafić “Intermeco” da razgovaraju. Pristala je jer je željela da se dogovore kako bi razvod protekao što bezbolnije.

Ugurana u vozilo

Međutim, došlo je do svađe koja je eskalirala na parkingu, gdje ju je Denis bukvalno ugurao u auto, ali je ona uspjela izaći iz vozila. Denis je potom nasrnuo na nju, nakon čega ga je ona ranila.

U blizini se našao policajac koji nije bio na dužnosti Nihad Zolj te ju je razoružao i pozvao svoje kolege.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments