Ajnadžić: Ako nađete moju imovinu, poklonit ću vam je

Nakon što je Raport objavio informaciju da je Općina Centar dala firmi Nedžada Ajnadžića poslovni prostor za bagatelnu cijenu, stigla nam je njegova reakcija.

On kaže da je laž da je prostor dodijeljen njegovoj firmi u njegovom mandatu.

“Ali je istina da prostor dodijeljen po proceduri davne 2003 godine. Ugovori se produžavaju uz redovno izmirivanje zakupnina savake dvije godine po novoj odluci, a po staroj odluci svake četiri. Prostor je dobijen 2003. godine, a dodijelilo ga je Općinsko vijeće”, naveo je Ajnadžić.

Objašnjava i kako ga je dobio po mizernoj cijeni od 4,80 KM po kvadratu.

“Popust koji je ostvaren dodjeljuje se svima koji imaju odlikovanje, čin ili zlatnu plaketu Općine”, naveo je SDA-ov Ajnadžić.

Kaže da se ničega ne stidi i da se ne kaje ni za jednu stvar koju je uradio.

“Sve bih uradio isto kao što sam radio, samo bih promijenio više saradnika i radio bih manje”, navodi Ajnadžić.

O tome kako je Ajnadžić radio najbolje su pokazali izbori na kojima je brutalno potučen i dobio je dva puta manje glasova od protukandidata Srđana Mandića. Šta znači njegova rečenica ‘radio bih manje’ nije nam jasno, ali mu se ova želja ipak ostvarila. Ajnadžić u Općini Centar ne radi ništa, ali ipak dobiva plaću na ime ‘bijelog hljeba’.

Osvrnuo se i na krivičnu prijavu protiv njega da je skrivao imovinu, a koju je podnio Ured za borbu protiv korupcije KS protiv njega i drugih načelnika.

“Svu imovinu koju otkrijete da imam izvan granica BiH poklanjam redakciji Raporta i ova opcija i izjava važi 60 dana od dana objave u Raportu. Dakle te silne novce i nekretnine vrijedi vam potražiti. Dobra ponuda, bar ja mislim tako”, nave je Ajnadžić.

Raport će Ajnadžića podsjetiti da mi nismo pravosudna institucija nego medij. Da li je ili nije krio imovinu valjda će dokazati Tužilaštvo KS. Valjda, jer već mjesecima se ne oglašavaju o ovom kao ni o drugim predmetima u kojima se spominju SDA-ovci.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79