Ajnadžić i Koldžo uzeli “bijeli hljeb”: Građane će njihov nerad koštati stotine hiljada maraka

Nedžad Koldžo i Nedžad Ajnadžić, bivši načelnici općina Novo Sarajevo i Centar, podnijeli su zahtjev za tzv. “bijeli hljeb”, piše Raport.

Gubitkom vlasti njih dvojica su ostali i bez zvaničnog angažmana odnosno posla.

Kako je Raportu potvrđeno i Ajnadžić i Koldžo dobivat će narednih 12 mjeseci punu plaću i uplaćene doprinose, što će građane koštati desetine hiljada maraka.

Prema računici koju smo dobili, Koldžo će dobivati plaću od 4.000 KM, i na to uplaćene doprinose u iznosu od oko 2.700 KM. To znači da će građani Koldžin nerad mjesečno plaćati skoro 7.000 KM!

Isti slučaj je i sa Ajnadžićem, s tim da je on otišao korak dalje.

Kako Raport saznaje, Ajnadžiće je, prije nego je odstupio s dužnosti “bijeli hljeb” potpisao svom savjetniku Dževadu Bećireviću, na šest mjeseci, te dopredsjedavajućim Mustafi Muliću i Karaloni Karačić. Njih dvoje će dobivati plaću narednih 12 mjeseci.

Kako nam je rečeno, na mjesečnom nivou, njih četvero će građane Općine Centar koštati oko 24.000 KM!

Zanimljivo je da protiv njih dvojice Ured za borbu protiv korupcije KS prošle sedmice podnio krivične prijave zbog skrivanja imovine, koja se mjeri u stotinama hiljada maraka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79