Akcija “Black Tie 2”: Traži se pritvor za 18 uhapšenih, za 5 mjere zabrane

Foto: Bosnainfo

U policijskoj akciji “Black Tie 2” uhapšena su 23 lica, a za njih 18 će se tražiti pritvor, dok se za njih 5 traže mjere zabrane.

Nakon ispitivanja osumnjičenih postupajući tužilac iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, prema Sudu BiH uputio je prijedlog za određivanje mjere pritvora.

“Navedene mjere su najvećim dijelom predložene, kako bi se spriječilo ometanje istrage, prikrivanje dokaza i vršenje utjecaja na svjedoke ili saučesnike i omogućio nesmetan rad tužilaštvu sa partnerskim policijskim agencijama, kao i partnerskim institucijama iz inostranstva”, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Prijedlog za pritvor i mjere zabrane, upućen je Sudu BiH i očekuje se zakazivanje ročišta u Sudu BiH, na kojem će tužilac detaljno obrazložiti i u sudu prezentirati pritvorske razloge, kao i argumente za određivanje pritvora i mjera zabrane.

Podsjećamo, među uhapšenima u sklopu ove akcije su vršilac dužnosti direktora Federalne uprave policije Vahidin Munjić, komandant Specijalne jedinice FUP-a Mustafa Selmanović, trojica pripadnika FUP-a Emir Druškić, Senad Kadić i Adin Ćatić, bivši pripadnik Specijalne jedinice FUP-a Ibrahim Miladin, biznismen Gordan Memija, vijećnica u GV Zenica Aida Halać, inače uposlenica Kantonalne bolnice Zenice kao i direktor te zdravstvene ustanove Tarik Zulović, Ermin Alamerović Kiki, Haris Behram, Adna Helić, Adnan Smajlović Pepi…

Uhapšene osobe se dovode u vezu s organizovanim kriminalom u vezi sa prometom velikih količina opojnih droga, pranjem novca, te dugih povezanih krivičnih djela.

Predmet se odnosi na navodnu povezanost ovih ljudi sa šefom međunarodnog narkokartela “Tito i Dino” Edinom Gačaninom, koji je osuđen u Nizozemskoj zbog šverca ogromnih količina narkotika iz Južne Amerike na područje Evrope.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79