Foto: Sud BiH
Akcija Black Tie 2: Tri osobe iz pritvora puštene na slobodu

Akcija Black Tie 2: Tri osobe iz pritvora puštene na slobodu


Nakon 6 mjeseci u pritvoru, Adnan Smajlović, Aida Halać i Sančez Jukić pušteni na slobodu

Tri osobe uhapšene u akciji “Black Tie 2”, Adnan Smajlović, Sančez Jukić i Aida Halać, puštene su iz pritvora nakon šest mjeseci, potvrdio je advokat Omar Mehmedbašić, koji zastupa Sančeza Jukića, za portal “Avaz”.

“Jukić je pušten iz pritvora s obzirom da je prošao zakonski rok od šest mjeseci koliko najduže mogu ostati u pritvoru, a s obzirom da optužnica nije podignuta”, rekao je Mehmedbašić.

U akciji “Black Tie 2,” koja je sprovedena u aprilu ove godine, uhapšene su 23 osobe, dok je pritvor određen samo za troje njih.

Prema informacijama Tužilaštva BiH, Smajlović, Jukić i Halać se terete za organizirani kriminal u okviru slučaja “Zlatko Ibrišimović i ostali” te su povezani s narkokartelom Tito i Dino.

Prvoosumnjičeni Smajlović, za kojeg je tužilac naveo da je uživao najveće povjerenje Tita, upravljao je ogrankom narkoklana u BiH. Sky poruke su otkrile da su Halać i Smajlović, prema nalogu Edina Gačanina, putovali u Srbiju na obuku za upravljanje helikopterom.

Tereti ih se za ubacivanje novca zarađenog trgovinom velikih količina narkotika iz Južne Amerike, koji je preko nizozemskih luka stigao na tržište EU, u legalne finansijske tokove, čime su vršili “pranje” novca.

Smajlović je bio glavni odgovoran za finansiranje projekata u BiH, a jedna od kasa nalazila se kod njega. Prema prikupljenim dokazima, Gačanin mu je za te potrebe prebacio 500.000 KM.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija