Akcija da sretnim krajem: Nakon 12sati traganja, pronađen Roćko Čengić

Potražna akcija sa sretnim krajem!!!!

Nakon 12 sati traganja za nestalim, nestali pronađen živ što je pozitivna priča.

Potraga za nestlim R.Č. je okončana uspješno uz pomoć građana, porodice, pripadnika i pripadnica GSS Novi Grad Sarajevo, CZ Novi Grad Sarajevo, MUP KS , PU Novi Grad Sarajevo medija i pripadnika policije PS Trnovo kao i kolega GSS Ilidža koji su bili u pripravnosti.

Nestali se juče udaljio iz porodičnog stana na području općine Novi Grad Sarajevo, nakon što je porodica obavjestila Operativni centar civilne zaštite općine Novi Grad Sarajevo, upućen nam je poziv na dežurni broj GSS Novi Grad Sarajevo.

Dežurni tim od 15 pripadnika i pripadnica se odmah dao u potragu za nestalom osobom te smo obavjestili javnost putem društvenih mreža.

U jutarnjim satima su počele pristizati informacije od građana o mogućem viđenju nestale osobe i to u pravcu Trnova.
Nakon toga smo poduzeli radnju provjere zaprimljenih informacija.

U 09:15 časova smo na dežurni broj GSS Novi Grad zaprimili poziv od policijskog službenika PS Trnovo Istočno Sarajevo RS i dobili informaciju da lice koje tražimo po opisu, koji smo dali na zvaničnoj službenoj fb stranici GSS Novi Grad Sarajevo odgovara nestaloj osobi te se nalazi na planinskom prevoju Rogoj prema Foči.

U Sarajevu nestao Roćko Čengić, na sebi ima tamnu trenerku i bordo duksericu

Policijska patrola PS Trnovo u sastavu Laco Veljko i Timotija Zoran gdje su na prevoju Rogoj vršili redovne policijske aktivnosti kada su uočili vidno dezorjentisano NN lice, te su isto zadržali, a nakon toga uputili su poziv prema PS Trnovo gdje smo potom zaprimili poziv i uputili se prema gore navedenoj lokaciji policijske patrole zajedno sa porodicom.

Po dolasku na lice mjesta porodica je potvrdila identitet nestale osobe nakon toga su sretni otišli kući, a i naši pripadnici i pripadnice.

Ovom prilikom se zahvaljujemo gore navedenim policajcima PS Trnovo na savjesnom obavljanju poslova policijskog službenika kao i PS Trnovo Istočno Sarajevo kao i razumjevanju i koordinaciji pripadnika MUP KS prema pripadnicima i pripadnicima koji su tragali za nestalim tokom trajanja zabrane kretanja u vremenu od 21:00-05:00 časova.

Nestali je za 12 sati od momenta nestanka do momenta pronalaska prešao 33,2 km iz urbanog dijela općine Novi Grad Sarajevo do planinskog prevoja Rogoj, što govori da naši pripadnici i pripdnice volonteri imaju zahtjevne radnje u provođenju aktivnosti potraga i spašavanja ljudskih života i sve to da bi neku od porodica učinili sretnom te i sami se vratili svojim redovnim ativnostima sretni.

Vaš tim GSS Novi Grad Sarajevo na raspolaganju građanima 24/7/365 dana u godini.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79