Akcija dobrih ljudi: “Djeca u školama više neće biti gladna”

Nakon obavljenih priprema za početak školske godine porodici s minimalnim primanjima ne ostaje ništa za plaćanje osnovnih računa

Nastava u svim osnovnim i srednjim školama na području cijele BiH počinje 1. septembra, a konačna odluka o modelu odvijanja nastave bit će donesena u toku naredne sedmice.

Ono što je poznato i iz godine u godinu potpuno isto jesu dodatni troškovi koje u augustu ima svaka porodica školarca. Roditelji dva školarca u Federaciji Bosne i Hercegovine u prosjeku moraju izdvojiti jednu prosječnu platu za potrebe školskog pribora, udžbenika, odjeće i obuć.

Priprema dva školarca u porodici za školsku godinu iziskuje prosječnu platu

Iz socijalno ugroženih porodica često dolaze najbolji i najodgovorniji učenici. Zbog toga ekonomska situacija djeci ne smije biti prepreka za obrazovanje i izgradnju bolje budućnosti. Kako bi lakše prevazišli ovaj period, naše sagovornice smatraju da ono što vašoj djeci više nije potrebno možete pokloniti drugoj koja će koristiti udžbenike vaših mališana. Zbog ovakvih stvari, dobri ljudi su pokrenuli akciju “školskih sendiča”

Školska godina samo što nije započela, a sa njom i naši đaci. Ovo je još jedna godina u nizu kada neumorno pomažemo onim najmlađim socijalno-ugroženim, koji su budućnost ove zemlje, najljepši ukras naše domovine.

Pored školskog pribora, ruksaka, sveski i udžbenika, kao i prethodnih i ove godine nastavljamo sa našim #ŠKOLSKIM_SENDVIČIMA. Projekt su podržala mnoga poznata i manje poznata lica Bosne i Hercegovine i regije, te smo pokretanjem ovog projekta, pokrenuli lavinu dobra širom lijepe naše domovine, pa je tako niz udruženja i pojedinaca u svojim sredinama započelo ovaj projekt.

Tokom prethodne školske godine obezbijedili smo sredstva za preko #800_SOCIJALNO_UGROŽENE_DJECE koji svaki dan dobijaju školski sendvič i na taj način ni po čemu se ne razlikuju od drugih, a kako neki kažu: “Više neće u školi biti gladni”.
Budite i vi dio ovog projekta, te svojim donacijama usrećite djetinstvo onih koji nama čine život ljepšim.

Obezbijedite #školski_sendvič na:
■ #mjesečnom_nivou za jednog učenika uplatom od 10,00 KM ili na
■ #godišnjem_nivou u iznosu od 100,00 KM.

⚠️ VAŽNO ⚠️
Osobe koje preuzmu učešće na mjesečnom nivou, dužne su biti redovne tokom mjesečnih uplata i samog učešća.
Za informacije o uplatama javiti se na profile:
1. Kajmakovic Aldin – za muškarce
2. Adla Abazović – za žene

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79