Akcija “Eksort 2”: Lišen slobode vlasnik “VIP Securitya” i član grupe “Pink Panter”

БАЊАЛУКА, 28. ЈАНУАРА /СРНА/ - Осам лица је ухапшено у оперативној акцији кодног назива "Ескорт два" која је усмјерена на лишавање групе лица за која постоји сумња да су починили кривична дјела организованог криминала на подручју које покривају полицијске управе Бањалука и Добој.

Većina slobode lišenih u policijskoj akciji „Eksort 2“ je odranije poznata policiji, a posebno se ističu imena Simeuna Pantića i Darka Lakića kojima su takođe jutros stavljene lisice na ruke, otkriva Srpskainfo.

Prema nezvaničnim informacija, Simeun Pantić se vodi kao vlasnik agencije za obezbjeđenje „VIP Security“, a i Lakić je takođe član ove firme. Prema pisanju pojedinih medija Pantić je povezan i sa kriminalnom grupom “Pink Panter”.

Među slobode lišenim su i Bojan Ćirić, Aleksandar Štrkić, Nevena Samardžija, Srđan Šućur, Sara Milojević i Neven Nešković.

U MUP Republike Srpske rekli su da je akciji „Eskort 2“ usmjerena na razbijanju kriminalne grupe koja se bavila organizovanim kriminalom na području Banjalučke i Dobojske regije.

U toku je pretres na šest lokacija na području Banjaluke i jedan u Doboju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79