Akcija FUP-a: Pronađeno sedam kilograma trave

Policijski službenici Federalne uprave policije danas su na području Livanjskog kantona, općina Tomislavgrad, uz podršku Specijalne policijske jedinice FUP-a, Sektora za podršku FUP-a i asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, te policijskih službenika MUP-a Livanjskog kantona, proveli akciju kodnog naziva “Kalin”.

U akciji su uhapšene dvije osobe inicijala L. G.(1977.) i P. G. (1971.), koje će, nakon obrade, biti predata nadležnim organima na nadležnost i daljnje postupanje.

Kao rezultat operativne akcije koja je provedena prema nalogu nadležnog Općinskog suda Livno i pod nadzorom KT Livno zaplijenjene su veće količine (oko sedam kilograma) materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu skank.

Policijski službenici Federalne uprave policije i dalje nastavljaju provođenje mjera i radnji s ciljem dokumentiranja nelegalnih aktivnosti koje je provodila organizirana kriminalna grupa koja se bavi nabavkom i rasturanjem opojnih droga.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79