Akcija FUP-a u Hercegovini: Tri osobe uhapšene zbog trgovine drogom

Za osobom D.S. na snazi je bila centralna potraga raspisana na osnovu Naredbe Općinskog suda u Mostaru zbog kaznenog djela ugrožavanje sigurnosti te je isti predan na dalju nadležnost sudskoj policiji Federacije Bosne i Hercegovine

Policijski službenici Federalne uprave policije su u nedjelju, 1. marta pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanskog kantona lišili slobode tri osobe inicijala V.P. (1964.), D.S. (1986.) iz Mostara i Z.K. (1975.) iz Stoca zbog kaznenog djela nedozvoljene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droge.

Osoba inicijala V.P. se također sumnjiči za kazneno djelo naavođenja na prostituciju

Za osobom D.S. na snazi je bila centralna potraga raspisana na osnovu Naredbe Općinskog suda u Mostaru zbog kaznenog djela ugrožavanje sigurnosti te je isti predan na dalju nadležnost sudskoj policiji Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, a postupajući po naredbi Općinskog suda u Mostaru, izvršeni su pretresi vozila i ugostiteljskog objekta, dok su još uvijek u tijeku pretresi stambenih objekata koje koriste osumnjičeni na području gradova Mostar i Stolac, priopćeno je u ponedjeljak iz Federalne uprave policije.

Do sada je prilikom pretresa pronađeno i oduzeto cca. 1,5 kg materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Amfetamin”, određena količina zeljste materije koja asocira na opojnu drogu „Cannabis Sativa L“, te drugi predmeti traženi Naredbom Suda, a koji potiču ili se dovode u vezu s gore navedenim kaznenim djelom.

Osobe lišene slobode će biti kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predana uz Izvješće o počinjenom kaznenom djelu, na dalju obradu Kantonalnom tužiteljstvu HNK-a.

Značajnu potporu u provođenju ovih aktivnosti pružila je Obavještajno sigurnosna agencija BiH, dok su asistenciju pružali policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova HNK-a, navodi se u saopštenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79