Akcija FUP-A: U Sarajevu uhapšene dvije osobe, zaplijenjeni droga i oružje

Policijski službenici Federalne uprave policije danas su, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, lišili slobode dvije osobe inicijala S.D. (1977.) i N.B. (2000.), oba iz Sarajeva.

Oni su uhapšeni zbog krivičnih djela nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, potok nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, te krivičnog djela iz člana 74. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije Kantona Sarajevo.

Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršeni su pretresi dva stambena objekta, a pronađene su određene količine municije različitih kalibara, određena količina sjemenki kao i suhih zeljastih materija, koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu Cannabis Sativa L.

Pronađena je i određena količina opojne droge koja svojim izgledom asocira na Amfetamin, dvije puške, određeni dijelovi puški NN kalibra, bajonet, digitalna vaga, gumena palica, elektro šoker, te drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Dvije osobe su lišena slobode i kriminalistički obrađene u prostorijama Federalne uprave policije, te će protiv njih biti podnešen Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79