Akcija FUP-a: Uhapšeno pet dilera droge

Policijski službenici Federalne uprave policije su danas pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, započeli aktivnosti na realizaciji operativno taktičke akcije vezano za dokumentovanje lica i krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

Piše: D. Pavlović

 

Tokom akcije uhapšeno je pet osoba, naveli su iz Federalnog MUP-a.

“U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršeni je pet pretresa na području Kantona Sarajevo, te je lišeno slobode pet lica iz Sarajeva inicijala A.J. (1987.), E.J. (1980.), A.V. (1985.), N.K. (1988.), S.Č. (1985.) zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje navedenog krivičng djela. Pojedina lica su od ranije poznata policijskim i pravosudnim organima kao višestuki povratnici u vršenju krivičnih djela, zbog čega su osuđivani.

Navedena lica se sumnjiče da su na području Kantona Sarajevo s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, kontinuirano vršila nabavku opojne droge na njima poznat način i od njima poznatih lica, radi dalje preprodaje. Nakon nabavke veće količine droge istu su prepakivali, a potom preprodavali konzumentima sa područja Kantona Sarajevo”, naveli su iz FUP-a.

Dosadašnjom istragom i prilikom pretresa u prethodnom periodu je pronađena određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Canabis Sativa L“, „Amfetamin“ i „Metamfetamin“, sredstva za pakovanje i vaganje, oružje i municije, mobilni telefonski aparati i sim kartice, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelima.

Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije i zakonskom roku biti predati na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu kantona Sarajevo uz Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima.

Nastavljaju je aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije, naveli su iz policije.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79