Akcija izvedena u strogoj tajnosti: U Krajini uhapsili najveću kriminalnu grupu?

Kantonalni sud u Bihaću odredio je jednosmjesečni pritvor za šestoricu uhapšenih u akciji Transporter. Akcija koja je provedena po nalogu Tužilaštva kantona, a u saradnji sa MUP-om USK, smatra se jednom od najvećih, u kojoj je pronađena veća količina droge i oružja. Nadležni odlučni da kriminalnim grupama koje se bave nezakonitim prometom droga – stanu u kraj.

Nakon preteresa u Cazinu i Bosanskoj Krupi, zaplijenjeno je više kilograma droge, kokaina, heroina, spida, marihuane, ali i oružje, oko 40 komada dugih i kratkih cijevi. Jedna od najvećih kiminalnih grupa pala je u akciji Transporter.

“S obzirom da je vrlo mali broj policijskih službenika učestvovao u toj akciji, to dovoljno govori o ozbiiljnosti akcije, ali i ozbiljnosti grupe koja je na našem području evidentirana u zadnjih godinu dana kao jedna od vodećih za rasturanje opojnih droga. Za šest lica je određen pritvor, slijedi analiza dokaza i operativnih saznanja koja će mnogo toga još otkriti. Tako da se aktivnosi po ovom pitanju nastavljaju i mnoge stvari će izaći na vidjelo”, naveo je Mujo Koričić, komesar MUP USK.

Višemjesečna istraga

Pritvor je od ukupno 10 prvobitno privedenih, određen za šestoricu i to kako prenose krajiški mediji za: Asmira i Muju Ogreševića, Eldina i Danisa Prošića, Sanela Sovića i Adnana Kličića, svi iz Cazina, zbog krivičnog djela – neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droga.

“Izvršeni su pretresi na više lokacija, stambenih i drugih objekata koje koriste osumnjičeni, te njihovih automobila. Tom prilikom je pronađeno i oduzeto oružje, municija, eksplozivne naprave, veća količina novca, opojne droge, heroin, kokain, spid i marihuana. Tužilaštvo je akciju radilo sa MUP-om USK, pri čemu je asistenciju pružila i OSA BIH”, kazala je Senka Delić, portparol Tužilaštva USK.

Akcija je rezultat višemjesečne istrage u kojoj je učestvovalo više policijskih i bezbjednosnih agencija. No, za akciju je znao ipak manji broj službenika, a provedena je u strogoj tajnosti. Ukoliko se operativni podaci pokažu tačnim, uslijediće i nastavak Transportera u Krajini.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79